Fontos az évszaknak megfelelő cipő kiválasztása.

Tavasszal és ősszel a bőrbéléses, átmeneti cipő a megfelelő, amit esős időben nagyszerűen kiegészít egy pocsolyázásra tökéletesen alkalmas, egyszerű gumicsizma.

 Nyáron a zárt cipő mellé szükséges egy jól szellőző, bőrbéléses, lehetőleg kérges szandál is, ez a típus otthoni- és váltócipőnek is tökéletes, mivel jól körbefogja a lábat szaladgálás és játék közben és még a fűtött helyiségekben sem izzad bele a gyerkőcök tappancsa.

 

Télen mindenképpen meleg, béléses cipőt válasszunk, hiszen az épp elindult baba még sok időt tölt a babakocsiban, és a fagyos talaj sem kíméli a picik talpacskáját.

Fontos, hogy legyen egy nyúzható játszócipője is a kicsiknek, ez főleg a „kismotorozós”  időszakban tehet jó szolgálatot, mivel a műanyagmotor és a csúszda is képes 10 perc alatt ledarálni a legjobb minőségű cipőcskét is. Ahogy mi felnőttek sem a legjobb alkalmi cipőnkben járunk el sportolni és nem sportcipőben megyünk színházba, gyermekünknek is a tevékenységhez illetve az alkalomhoz illően válasszunk cipőt.