Falcon ShoesBaby-Tesorino

Cipő az első lépésekhez:

 Falcon Shoes gyerekcipők

Ma már közismert tény, hogy a megfelelő felépítésű gyermekcipő milyen fontos a gyermekek egészséges fejlődéséhez.

A legtöbb szülő mégis ritkán gondol bele abba, hogy a most még pufók, édes kis talpacskák pár év múlva sok-sok kilométert tesznek meg a gyermek élete során. Ahhoz, hogy ez az út teljes értékű és élményekkel teli lehessen, az első naptól kezdve fontos a lábak egészséges fejlődése.

Első cipőnek válasszunk természetes bőrből készült száras cipőt, ami megfelelően körülöleli a lábat. Fontos, hogy a cipő talpa rugalmas, orra lehetőleg csapott legyen. Ez azért fontos, mert a babák eleinte lábujjhegyen lépegetnek. Elsőrendű fontosságú az erős kéreg is, mely stabilan tartja a sarokcsontot, így megakadályozva a láb csúszkálását a cipőben. Ezen fontos szempontok figyelembevételével fejlesztettük ki Falcon Shoes Tesorino  járástanulást segítő cipőinket, melyet a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Ortopédiai klinikáján is teszteltek és elismertek.

Falcon Shoes Tesorino "első lépés" cipőink a védelem és kényelem kombinációi. Ezek a cipőcskék lehetővé teszik, hogy a kis lábak a lehető legtermészetesebb úton fejlődjenek.  A Tesorino olyan felépítéssel rendelkezik, ami stabilan tartja a tipegő baba még puha, pufók lábacskáit és a speciális formájú talp segít az első lépések biztonságos és kényelmes megtételében.

A megfelelő fejlődéshez nagyban hozzájárul a lábizmok természetes úton történő erősítése is. Nyáron, amikor lehetőség van természetes talajon (homokon, füvön) hancúrozni, játszani lehetőleg ne adjunk cipőt a gyerkőcökre. A természetes, egyenetlen talaj stimulálja, izommunkára készteti a talpat. A lábujjhegyen tipegés és a speciális lábtorna is jelentősen erősítheti a láb izmait. Leghatékonyabban a lábizmok tornáztatásával, erősítésével előzhető meg vagy korrigálható a bokasüllyedés, a"lúdtalp". Játékos lábizom erősítő gyakorlatokra ötleteket adunk a cipős dobozokon található ábrákkal.

A kisbabák "lúdtalpasan" születnek, hiszen a láb boltozatai részben a járás gyakorlása illetve a lábizmok erősödése következtében alakulnak ki. A későbbiekben, a már kialakult haránt- és hosszanti boltozat fenntartásában az inak és szalagok segítenek. Tehát egy éppen elinduló kisgyermeknél teljesen természetes a "telitalpas" párnás láb, akárcsak a kissé befelé dőlő boka. Probléma akkor jelentkezhet, ha a gyermek növekedéssel párhuzamosan, nem kielégítő ütemben erősödnek a lábizmok. Ezért ha elbizonytalanodna, hogy gyermeke lába megfelelően fejlődik-e, mindenképpen érdemes felkeresni egy ortopéd szakorvost.

Ha a Falcon Shoes gyermekcipőgyár termékeit választja biztos lehet benne, hogy sokat tett gyermeke fejlődő lábának egészségéért. A Falcon Shoes gyerekcipők a lábak növekedésének minden egyes szakaszában támogatják az egészséges fejlődést és a felszabadult mozgást.


Falcon Shoes